מתחילים תזונה קטוגנית, מרכיבים תפריט קטוגני, חלק ראשון

החלטתם להיכנס לתזונה הקטוגנית. איך מתחילים? מה עושים? מה רשימת הקניות? כל כך הרבה שאלות קיימות בשלב הזה. אז איך באמת מתחילים? מכיוון שהתזונה הקטוגנית שונה לחלוטין מכל תזונה אחרת שאתם מכירים, יש צורך בשינוי מחשבה ושינוי בהרגלים.

איך מתחילים את התזונה הקטוגנית? איך בונים תפריט קטוגני? 

חלק 1 – ההבנה

אז החלטתם להיכנס לתזונה הקטוגנית. איך מתחילים? מה עושים? מה רשימת הקניות? כל כך הרבה שאלות קיימות בשלב הזה. אז איך באמת מתחילים?

אז מכיוון שהתזונה הקטוגנית שונה לחלוטין מכל תזונה אחרת שאתם מכירים, יש צורך בשינוי מחשבה ושינוי בהרגלים. 

שלושת ההרגלים שיש לשנות אותם מפורטים להלן:

הרגל 1 – בתפריט התזונה הקטוגנית כמעט ולא אוכלים פחמימות. נקודה זו היא חשובה כי להרבה אנשים לא לאכול פחמימה זה לא לאכול גלוטן וסוכר. אבל למעשה התזונה הקטוגנית מרחיבה את היריעה. בתזונה הקטוגנית נמנעים גם מ:

     

      1. קטניות.

      1. דגנים.

      1. ירקות שורש (לדוגמה -בטטה, תפוח אדמה, גזר וסלק, יש גם להפחית צריכה של שום ובצל).

      1. מרבית הפירות יורדים מהתפריט (מלבד מעט פירות יער, אבוקדו, זיתים ועגבניות).

      1. הרחבת מושג הימנעות מסוכר לסוכרים נוספים (דבש, מייפל, סירופ אגבה, סירופ עולש, סוכר חום ועוד).

      1. הימנעות ממוצרי חלב ניגר (חלב, גבינה לבנה, קוטג’, יוגורט ועוד). 

    השינוי הזה לא תמיד קל וכדי ליישם אותו אפשר לנהוג באחת משתי השיטות. 

       

        1. הגישה של שינוי מוחלט – נכנסים לתזונה הקטוגנית במיידית ועושים שינוי מלא. 

        1. הגישה של שינוי בשלבים – כלומר מוותרים על חלק מהפחמימות ולא על הכל. למעשה מיישמים שיטה של דל פחמימה.

      הרגל שני- עוברים לאוכל לא מעובד. אוכל מעובד הוא אוכל שעונה על אחד מהתנאים הבאים:

         

          1. כמות מרכיבים גבוהה (למשל אבקת מרק)

          1. שימוש בשומן טרנס תעשייתי כמו מרגרינה.

          1. הימנעות מצריכת שמנים שעוברים תהליכי ייצור כימיים: שמן קנולה, שמן סויה, שמן זרעי ענבים, שמן חמניות ועוד.

          1. מוצרים שכתוב עליהם מעובד.

          1. הימנעות מחלק מהמתיקים הרב כוהליים.

        הרגל שלישי צריכת מוצרים שומנים: בשרים שמנים (אנטריקוט, אסאדו, צלעות בקר, שומנים מהחי ועוד), טחינה, אבוקדו, אגוזים, גבינות שמנות, שמנות.
        דרך אגב אפשר גם להיות במצב של תזונה קטוגנית ללא צריכת בשרים שמנים.

        שינויים אלו הם הכרחיים להבנה לפני הכניסה לתזונה קטוגנית. אבל ההרגל השלישי די לוקה בחסר בתרגום שלו במדיות השונות. המטרה בתזונה שהצלחת תכיל מספיק שומנים אך אין זה אומר שאי אפשר לאכול מאכלים דלי שומן והשומן יבוא ממקורות אחרים בצלחת ואני אסביר. מותר לאכול פרגית (שאיננה בשר שמן) עם תוספת שומן שתגיע מטחינה / אבוקדו / שמן זית ועוד.

        2 תגובות

          1. היי נועה,
            מוזמנת לקרוא על מסלולי הסדנאות והליווי שלנו וכן ליצור קשר בטלפון או אימייל

        כתיבת תגובה

        האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

        שיתוף:

        באותו העניין:

        אכילה רגשית ופחד מהצלחה: כשמתוק הופך למר

        אכילה רגשית ופחד מהצלחה: כשמתוק הופך למר

        הצלחה. מילה שטעונה במשמעות חיובית, מטרה שאנו שואפים אליה, חלום שרוצים להגשים. ובכל זאת, עבור רבים, ההצלחה טומנת בחובה לא רק שמחה וסיפוק, אלא גם פחד משתק. פחד מהצלחה הוא תופעה פסיכולוגית מורכבת, המונעת מאנשים להתקדם, לממש את הפוטנציאל שלהם ולעיתים אף לחבל באופן לא מודע בהישגיהם.

        מעניין אותי להצטרף שלח לי פרטים

        נגישות